Bezoek Buurthuis de Poort Velp en ontdek de verborgen parels van jouw buurt!

  • 15/05/2023

buurthuis de poort velp

Buurthuis de Poort Velp: Een ontmoetingsplek voor de community

Buurthuis de Poort Velp is een sociale ontmoetingsplek gevestigd in het hart van Velp, een dorp in de gemeente Rheden in de provincie Gelderland. De plek dient als een ontmoetingsplek voor de bewoners van Velp en omgeving en biedt verschillende activiteiten voor jong en oud.

Informatie over Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp is geopend op 1 januari 2018. Het is een initiatief van enkele bewoners van Velp, die merkten dat er een gebrek was aan sociale ontmoetingsplekken in de gemeenschap. Er was behoefte aan een plek waar mensen uit de buurt bij elkaar kunnen komen om te praten, activiteiten te ondernemen of simpelweg een kopje koffie te drinken. Het buurthuis biedt die mogelijkheid aan.

Locatie van Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp is gevestigd in de Kerkallee 2, 6883HT Velp, Nederland. Het is gelegen in een oud kerkgebouw en heeft een indrukwekkende architectuur, met schilderachtige glas-in-loodramen die het gebouw er prachtig laten uitzien.

Geschiedenis van Buurthuis de Poort Velp

Het gebouw waar Buurthuis de Poort Velp is gevestigd, is oorspronkelijk gebouwd als kerk voor de parochie van Sint Joseph’s. Het is in 1921 opgericht en heeft dienst gedaan als een kerkgebouw tot 2013, toen de parochie besloot om samen te gaan met de parochie van de Heilige Willibrord in het nabijgelegen Rheden.

In 2015 heeft de Gemeente Rheden het gebouw gekocht en na renovatie werd het opnieuw geopend als een buurthuis. De inrichting van het gebouw is zeer modern en de originele structuur van het gebouw is behouden gebleven.

Activiteiten aangeboden bij Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp biedt verschillende activiteiten aan voor bewoners van Velp en omgeving. Het buurthuis is open op maandag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 12:30 uur en op donderdag van 13:30 tot 16:00 uur. Het biedt plaats aan verschillende activiteiten, waaronder:
– Koffiemomenten en lunch: op maandag en vrijdag kunnen bewoners terecht bij het buurthuis voor een kopje koffie, met koekjes of zelfgemaakt gebak. Ook worden er zo nu en dan een lunch georganiseerd voor de lokale ouderen.
– Computerlessen: elke woensdag organiseert Buurthuis de Poort Velp computerlessen voor ouderen. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met de computer en het internet.
– Creatieve workshops en cursussen: het buurthuis biedt verschillende cursussen en workshops aan om kennis te maken met verschillende ambachten zoals borduren, haken, schilderen en tekenen. Dit is een geweldige manier voor bewoners om nieuwe vaardigheden te leren en een gezellige tijd te hebben.
– Kinderactiviteiten: Buurthuis de Poort Velp organiseert ook activiteiten voor kinderen, zoals knutselmiddagen en voorleesmomenten. Dit is een geweldige manier voor kinderen om zich onder te dompelen in creatieve activiteiten en sociale contacten op te bouwen.
– Spelletjesmiddagen en biljarten: het buurthuis heeft een speciale speelkamer waar bewoners bordspellen of biljart kunnen spelen.

Doelstellingen van Buurthuis de Poort Velp

Het belangrijkste doel van Buurthuis de Poort Velp is het aanbieden van een ontmoetingsplek voor de bewoners van Velp en omgeving. Het doel is om de sociale cohesie binnen de gemeenschap te bevorderen en een gevoel van samenhorigheid te creëren. Bovendien wil Buurthuis de Poort Velp de eenzaamheid van de lokale ouderen verminderen door hen in contact te laten komen met anderen.

Medewerkers van Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp wordt gerund door een team van vrijwilligers. Het team bestaat uit mensen uit de gemeenschap met verschillende achtergronden en interesses en hun doel is om de lokale bevolking te helpen en de gemeenschap te versterken. Het team organiseert activiteiten en evenementen, bereidt lunches en verzorgt de dagelijkse gang van zaken in het buurthuis.

Sponsors en financiën van Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp is financieel afhankelijk van donaties en subsidies van de gemeente Rheden. Ook ontvangt het buurthuis financiële steun van lokale bedrijven, organisaties en individuen. Het buurthuis is dankbaar voor de financiële steun die zij ontvangen, omdat het helpt hun activiteiten en diensten te financieren.

Rollen van Buurthuis de Poort Velp in de gemeenschap

Buurthuis de Poort Velp heeft verschillende rollen in de gemeenschap. Het dient als een ontmoetingsplek waar lokale bewoners en verenigingen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Het helpt de eenzaamheid van de lokale ouderen te verminderen, zorgt voor sociale integratie van minder bevoorrechte bewoners en ontwikkelt vaardigheden en biedt educatieve kansen via de verschillende cursussen en workshops.

Toekomstplannen van Buurthuis de Poort Velp

Buurthuis de Poort Velp heeft verschillende plannen voor de toekomst. Eén daarvan is het uitbreiden van het aantal cursussen en workshops dat zij aanbieden om nog meer bewoners aan te spreken. Ook wil het buurthuis meer kinderactiviteiten organiseren en zich meer richten op de integratie van minderheden in de gemeenschap.

FAQ’s

1. Kan ik als vrijwilliger werken bij Buurthuis de Poort Velp?

Ja, u kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Buurthuis de Poort Velp. Het buurthuis heeft vrijwilligers nodig voor verschillende taken, waaronder het organiseren van activiteiten, het verzorgen van lunches, het beheren van de administratie, enzovoort. Neem gerust contact op met het buurthuis als u graag vrijwilligerswerk wilt doen.

2. Wat zijn de openingstijden van Buurthuis de Poort Velp?

Buurthuis de Poort Velp is open op maandag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 12:30 uur en op donderdag van 13:30 tot 16:00 uur. Het is gesloten op dinsdag, zaterdag en zondag.

3. Moet ik lid zijn om deel te nemen aan de activiteiten die Buurthuis de Poort Velp aanbiedt?

Nee, u hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan de activiteiten die Buurthuis de Poort Velp aanbiedt. Iedereen is welkom om de activiteiten bij te wonen en te genieten van de gezellige sfeer in het buurthuis.

4. Zijn de activiteiten bij Buurthuis de Poort Velp gratis?

De kosten voor de activiteiten bij Buurthuis de Poort Velp variëren. Sommige activiteiten zijn gratis, terwijl voor andere een kleine vergoeding wordt gevraagd. De activiteiten waarvoor een vergoeding wordt gevraagd, zijn bedoeld om de kosten van het buurthuis te dekken. Check de activiteit kalender om te zien welke activiteiten gratis zijn en welke niet.

5. Is er parkeergelegenheid bij Buurthuis de Poort Velp?

Ja, er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij Buurthuis de Poort Velp.

Keywords searched by users: buurthuis de poort velp

Categories: Top 61 buurthuis de poort velp

Werkbezoek Buurthuis de Poort Velp 2020-01-15

See more here: vietty.com

Images related to the topic buurthuis de poort velp

Werkbezoek Buurthuis de Poort Velp 2020-01-15
Werkbezoek Buurthuis de Poort Velp 2020-01-15

Article link: buurthuis de poort velp.

Learn more about the topic buurthuis de poort velp.

See more: https://vietty.com/blognl blog

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận