Cabralstraat 1 1057 CD Amsterdam – Ontdek deze geweldige locatie!

  • 16/05/2023

cabralstraat 1 1057 cd amsterdam

Ligging van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam is gelegen in het stadsdeel West van Amsterdam. De Cabralstraat is een rustige straat met weinig verkeer en bevindt zich in de buurt van de Kinkerbuurt. De straat is vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral.

De geschiedenis van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

De Cabralstraat maakte oorspronkelijk deel uit van een plan voor stadsuitbreiding van architect Bastiaan de Greef in 1876. In deze plannen moest de hele Kinkerbuurt op de schop worden genomen en werden er nieuwe straten en pleinen aangelegd. De Cabralstraat was onderdeel van deze plannen en werd vernoemd naar de eerder genoemde Portugese ontdekkingsreiziger.

De Cabralstraat heeft door de jaren heen verschillende transformaties ondergaan. In de jaren ’80 en ’90 was de buurt nog behoorlijk verpauperd, maar door een grote renovatie in de jaren ’90 en 2000 is de buurt weer helemaal opgeknapt.

Architectuur van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam is gevestigd in een gebouw uit 1906. Het gebouw heeft prachtige glas-in-loodramen en originele details, zoals ornamenten aan de gevel. Het gebouw heeft een klassieke uitstraling en past daarmee goed in de buurt.

Voorzieningen in de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

De buurt rondom Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam biedt verschillende voorzieningen. Zo zijn er diverse supermarkten, winkels en restaurants in de buurt te vinden. Ook is er een wijkcentrum genaamd ‘MidWest’ waar regelmatig evenementen worden georganiseerd zoals workshops, concerten en filmavonden.

Bereikbaarheid van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn verschillende bus- en tramlijnen die in de buurt stoppen, zoals tram 7 en bus 18. Met de auto is de Cabralstraat te bereiken via de Ringweg Amsterdam.

Parkeren in de Cabralstraat is mogelijk, maar wel betaald. In de omliggende straten is het vinden van een parkeerplek soms lastig.

Woningen in Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

In het gebouw waar Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam gevestigd is, bevinden zich verschillende woningen. De woningen zijn ruim en voorzien van de nodige voorzieningen, zoals een keuken en badkamer. De woningen zijn geschikt voor zowel starters als gezinnen.

Bedrijven gevestigd in Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

In Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam zijn verschillende bedrijven gevestigd. Zo is er een fysiotherapiepraktijk en een orthodontiepraktijk in het gebouw te vinden.

Bezienswaardigheden in de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam

De buurt rondom Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam biedt verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Zo is er het Volkshotel in de buurt, een voormalig krantenkantoor dat is omgebouwd tot trendy hotel. Hier bevindt zich ook de populaire Volkshotel Bar waar je kunt genieten van een drankje en een hapje.

Ook is er het wijkcentrum MidWest waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. Hier kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een filosofisch diner of een groepsdiner.

Cabralstraat 43 is een unieke winkel voor kleding en accessoires waar je items vindt van verschillende lokale- en internationale merken. Het leuke is dat je hier hele unieke items vindt voor een redelijke prijs.

FAQs

Q: Waar ligt Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam?
A: Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam ligt in stadsdeel West van Amsterdam, in de buurt van de Kinkerbuurt.

Q: Wat is de geschiedenis van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam?
A: De Cabralstraat maakte oorspronkelijk deel uit van een plan voor stadsuitbreiding van architect Bastiaan de Greef in 1876. Het gebouw waar Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam in is gevestigd stamt uit 1906.

Q: Wat zijn de voorzieningen in de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam?
A: In de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam zijn verschillende voorzieningen te vinden, zoals supermarkten, winkels en restaurants. Ook is er het wijkcentrum MidWest waar regelmatig evenementen worden georganiseerd.

Q: Hoe bereikbaar is Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam?
A: Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Er zijn verschillende bus- en tramlijnen die in de buurt stoppen en met de auto is de Cabralstraat te bereiken via de Ringweg Amsterdam.

Q: Zijn er bezienswaardigheden in de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam?
A: Ja, er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden in de buurt van Cabralstraat 1, 1057 CD Amsterdam. Zo is er het Volkshotel en het wijkcentrum MidWest. Ook is er een leuke winkel genaamd Cabralstraat 43, waar je unieke kleding en accessoires kunt vinden.

Keywords searched by users: cabralstraat 1 1057 cd amsterdam cabralstraat amsterdam, cabralstraat 49 amsterdam, midwest amsterdam, parkeren cabralstraat amsterdam, cabralstraat 43, volkshotel bar amsterdam, groepsdiner amsterdam, filosofisch diner amsterdam

Categories: Top 94 cabralstraat 1 1057 cd amsterdam

The Vibrant Sounds of Surinam with Edgar Ramiro

See more here: vietty.com

cabralstraat amsterdam

De Cabralstraat is een van de meest bekende straten in Amsterdam West. De straat is vernoemd naar Pedro Alvares Cabral, de Portugese ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan in Brazilië aankwam in 1500. De Cabralstraat ligt in de gezellige buurt De Baarsjes en is een mix van woningen, winkels en horeca. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de straat en wat er te zien en doen is.

Geschiedenis

In de jaren ’20 werden er plannen gemaakt om Amsterdam West uit te breiden. De Baarsjes was destijds een moerasachtig gebied en werd door de jaren heen ontgonnen. De Cabralstraat werd gebouwd in de jaren ’30 en was bedoeld als woonstraat. De bouwstijl is kenmerkend voor die tijd: rechte straten, hoge huizenblokken en een mix van verschillende materialen. In de Cabralstraat werden voornamelijk sociale huurwoningen gebouwd voor de arbeidersklasse.

In de jaren ’80 en ’90 kreeg De Baarsjes te maken met leegstand en verkrotting. Veel bewoners verhuisden naar betere buurten en de Cabralstraat raakte in verval. De gemeente Amsterdam besloot om de buurt aan te pakken en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe woningen en de renovatie van bestaande woningen. Door de jaren heen is de buurt weer helemaal opgebloeid en is de Cabralstraat een populaire woonplek geworden.

Winkelen en horeca

In de Cabralstraat zijn verschillende winkels te vinden. Zo zit er een kleine supermarkt, een bakker en een kapper. Ook zijn er een aantal speciaalzaken, zoals een delicatessenzaak en een wijnhandel. Op het gebied van horeca is er genoeg keuze. Zo kun je er terecht voor een kop koffie, een broodje of een uitgebreid diner. Er zijn verschillende eetcafés en restaurants, waaronder een pizza- en pastarestaurant en een Koreaans restaurant.

Zien en doen

Naast winkelen en eten/drinken zijn er ook genoeg leuke dingen te zien en doen in de buurt van de Cabralstraat. Zo ligt het Rembrandtpark op loopafstand. Dit park is in 1815 aangelegd en heeft een oppervlakte van 45 hectare. Het park is erg populair onder Amsterdammers en wordt veel gebruikt om te wandelen, sporten of picknicken. Ook zijn er diverse speeltuinen en een kinderboerderij.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt van de Cabralstraat is de Hallen. Dit voormalige tramdepot is omgebouwd tot een cultureel centrum. In de Hallen zijn onder andere een bioscoop, verschillende bars en restaurants, een bibliotheek en een foodmarket gevestigd. Op zondag is er bovendien een leuke markt waar je terecht kunt voor food en non-food producten.

FAQs

Wat is de gemiddelde huurprijs in de Cabralstraat?

De huurprijs in de Cabralstraat varieert tussen de €800 en €1500 per maand, afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de woning. Er zijn zowel sociale huurwoningen als particuliere huurwoningen beschikbaar.

Is er voldoende parkeergelegenheid in de Cabralstraat?

Ja, er zijn voldoende parkeerplekken in de zijstraten van de Cabralstraat. Wel moet er betaald worden voor parkeren tussen 09:00 en 19:00 uur.

Zijn er leuke restaurantjes te vinden in de Cabralstraat?

Ja, er zijn verschillende eetcafés en restaurants te vinden in de Cabralstraat. Voor een lekkere pizza kun je terecht bij De Pizzabakkers en voor Koreaans eten bij Seoul Food.

Hoe ver is het Rembrandtpark vanaf de Cabralstraat?

Het Rembrandtpark is op loopafstand van de Cabralstraat. Het park ligt op ongeveer 5 minuten lopen en is dus gemakkelijk te bereiken.

Is de Cabralstraat geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, de Cabralstraat is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn verschillende speeltuinen in de buurt en het Rembrandtpark heeft een grote kinderboerderij. Ook zijn er diverse scholen in de buurt.

Zijn er supermarkten in de buurt van de Cabralstraat?

Ja, er is een kleine supermarkt gevestigd in de Cabralstraat. Daarnaast zijn er diverse supermarkten op loopafstand te vinden, zoals Albert Heijn en Lidl.

Conclusie

De Cabralstraat is een gezellige straat in Amsterdam West. De straat heeft een rijke geschiedenis en is in de jaren ’80 en ’90 flink opgeknapt. Tegenwoordig is het een populaire woonplek met genoeg winkels en horeca gelegenheden. Ook zijn er genoeg leuke dingen te zien en doen in de buurt van de Cabralstraat. Het Rembrandtpark en de Hallen zijn twee bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een woning of een dagje uit, de Cabralstraat is zeker de moeite waard om te bezoeken.

cabralstraat 49 amsterdam

Cabralstraat 49 in Amsterdam is een boeiende plek om te bezoeken voor toeristen en bewoners van de stad. Het is een kleurrijke buurt met diverse culturen en activiteiten. Het is een interessante plek om het dagelijkse leven van Amsterdammers te ervaren. In dit artikel zullen we kijken naar wat Cabralstraat 49 zo bijzonder maakt en wat je er kunt verwachten.

Cabralstraat 49 is een levendige buurt in Amsterdam-West. De straat heeft unieke kenmerken, waaronder de autovrije zone en de kromming in de straat die zorgt voor een betere verkeersstroom. Cabralstraat 49 is een gemengde buurt met verschillende culturen en achtergronden. Het maakt de buurt bijzonder interessant, omdat je kunt ervaren hoe verschillende culturen samenkomen in één buurt en de rijke diversiteit van Amsterdam kan worden ervaren.

De omgeving van Cabralstraat 49

Cabralstraat 49 ligt in het Westelijk Havengebied, een stadsdeel in Amsterdam. Het Westelijk Havengebied is van oorsprong een havengebied, maar is in de afgelopen jaren getransformeerd tot een woongebied. Het gebied is momenteel een populair gebied om te wonen, vooral onder jonge professionals. Het gebied heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer waardoor de toegankelijkheid goed is. Ook de fiets wordt veel gebruikt als vervoersmiddel.

Wat is er te doen in de buurt van Cabralstraat 49?

Cabralstraat 49 biedt een breed scala aan activiteiten voor zowel bewoners als toeristen. Een van de activiteiten die de buurt interessant maakt is het food court, gelegen op slechts een paar minuten lopen vanaf het startpunt van Cabralstraat 49. Het food court is een verzameling van verschillende eetkraampjes waar je verschillende soorten eten kunt vinden, van Surinaams eten tot Mexicaans en Indiaas eten.

Als je een bezoek brengt aan Cabralstraat 49, mag je zeker niet het voormalige spoorwegterrein Gashouder missen. De Gashouder is een iconisch gebouw in Amsterdam dat sinds 1902 bestaat. Het gebouw was vroeger een gasfabriek die de stad van gas voorzag, maar is nu een evenementenlocatie. Het is een locatie voor festivals, concerten en andere evenementen.

Een andere plek die het bezoeken waard is in de buurt van Cabralstraat 49 is Westergas. Het is een voormalig terrein van een gasfabriek, wat nu is omgebouwd voor verschillende evenementen. Het is een prachtig park met verschillende groene zones waar je kunt ontspannen. Het park heeft ook pop-uprestaurants en verschillende evenementen. Het is ook een perfecte plek voor een picknick of wandeling.

Als je van kunst houdt, moet je een bezoek brengen aan het historisch gebouw van Het Sieraad. Dit prachtige gebouw is ontworpen door architecten Karel de Bazel en Adriaan Willem Weissman en is gebouwd van 1900 tot 1902 voor de Koninklijke Nederlandse Fabriek van Gouden en Zilveren Werken J.M. van Kempen en Zonen. Het gebouw heeft veel verschillende functies, zoals kantoorruimtes, evenementenlocaties en culturele en creatieve functies zoals ateliers en werkplaatsen. Het gebouw is een geweldige plek om artistiek talent te ontdekken.

FAQs

Q1: Wat is de geschiedenis van Cabralstraat 49?

A1: Cabralstraat 49 is een buurt in Amsterdam-West. Het Westelijk Havengebied was van oorsprong een havengebied, maar is in de afgelopen jaren getransformeerd tot een woongebied. De straat heeft unieke kenmerken, waaronder de autovrije zone en de kromming in de straat die zorgt voor een betere verkeersstroom.

Q2: Welke activiteiten kunnen worden gedaan in Cabralstraat 49?

A2: Cabralstraat 49 biedt een breed scala aan activiteiten voor zowel bewoners als toeristen. Een van de activiteiten die de buurt interessant maakt is het food court, gelegen op slechts een paar minuten lopen vanaf het startpunt van Cabralstraat 49. Het food court is een verzameling van verschillende eetkraampjes waar je verschillende soorten eten kunt vinden, van Surinaams eten tot Mexicaans en Indiaas eten.

Q3: Waar kunnen we evenementen bijwonen in Cabralstraat 49?

A3: Een evenementenlocatie die de moeite waard is om te bezoeken in de buurt van Cabralstraat 49 is de Gashouder. Het is een iconisch gebouw in Amsterdam dat sinds 1902 bestaat. Het gebouw was vroeger een gasfabriek die de stad van gas voorzag, maar is nu een evenementenlocatie. Het is een locatie voor festivals, concerten en andere evenementen.

Q4: Hoe kom ik in Cabralstraat 49?

A4: Cabralstraat 49 ligt in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Het gebied heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer waardoor de toegankelijkheid goed is. Ook de fiets wordt veel gebruikt als vervoersmiddel. Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je ook tram 10 of bus 21 nemen.

Conclusie

Cabralstraat 49 in Amsterdam-West is een unieke buurt die de diversiteit en de rijkdom van Amsterdam weerspiegelt. De autovrije zone en de kromming in de straat zorgen voor een betere verkeersstroom en maken de buurt veiliger en prettiger om in te wonen of te bezoeken. Diverse restaurants en food court zorgen voor culinaire hoogstandjes. Evenementenlocaties in de buurt zorgen ervoor dat er altijd iets te doen is. Cabralstraat 49 is een must-visit voor iedereen die graag de diversiteit van Amsterdam wil ervaren.

Images related to the topic cabralstraat 1 1057 cd amsterdam

The Vibrant Sounds of Surinam with Edgar Ramiro
The Vibrant Sounds of Surinam with Edgar Ramiro

Article link: cabralstraat 1 1057 cd amsterdam.

Learn more about the topic cabralstraat 1 1057 cd amsterdam.

See more: https://vietty.com/blognl blog

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận